Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraki kiszone

Buraki kiszone

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 100

Dodano:

Odsłon: 1103

To sprawdzony przepis na sok z kiszonych buraków. Do picia, czy tez do sporządzenia barszczu.

Składniki

  • 1,5 Kg burakow,
  • glowka czosnku
  • 3 szt. ziela angielskieg
  • osolona przegotowana woda.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Buraki kiszone

Przygotowanie

  1. Obrane buraki kroimy w plasterki. Do słoika wkładamy przyprawy, buraki i zalewamy letnia osolona wodę. Buraki muszą być zalane i nie może nic wystawać.
    Zakręcamy szczelnie słoik i odstawiamy w ciemne miejsce.
    Po jednym dniu potrząsamy słoik nie otwierając go.
    I tak postępujemy przez kolejne dni..
    Proszę mi wierzyć... Próbowałem już rożnych sposobów, ale ten jest sprawdzony. Nie ma mowy o żadnym zbieraniu piany ,czy plesni, bo po prostu tego nie ma.
    Wyszedl bardzo fajny i aromatyczny.
    Dziękuję za uwagę :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helenapon 02 grudnia 2020 W okresie jesienno-zimowym - kiszę i podaję najbliższym do picia. Samo zdrowie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń