Do góry

Przetwory Przepis na:

Kiszone rzodkiewki

Kiszone rzodkiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 176

Zapraszam dzisiaj na kolejny fajny przepis na kiszone rzodkiewki. Ja zaliczam kiszone rzodkiewki do tak zwanych zdrowych przepisów i kuchni probiotycznej, czyli do takiej najprostszej dawki zdrowia na co dzień z fermentowanych produktów. Kiszone rzodkiewki smaczne są w każdym stadium kiszenia. Jeżeli chcesz je zjeść w wersji nie do końca ukiszonej, z surowym wnętrzem, możesz wcinać je, jak ogórki małosolne, już po 2 dniach. Jeżeli wolisz rzodkiewki mocniej ukiszone, warto poczekać nawet dłużej niż tydzień. Nadal będą przyjemnie chrupać, a smak zmienią na kwaskowaty. Woda również nadaje się do picia, szczególnie jeżeli nie posolisz jej zbyt mocno. Z czasem rzodkiewki stracą czerwony kolor i będą niemal zupełnie białe, a zalewa stanie się różowa. Liście rzodkiewki są jadalne, a po ukiszeniu są nawet smaczniejsze niż surowe, więc do kiszenia możesz wykorzystać całą rzodkiewkę. Do całego przepisu potrzebne słoik, przyprawy ( jak do ogórków kiszonych)woda i oczywiście rzodkiewka ( zalewa jak przy kiszonych ogorkach ) Zapraszam do kupna jeżeli masz ochotę na coś smacznego i zdrowego.
Reklama
Reklama
Kiszone rzodkiewki

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki zalewam gorącą solanką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń