Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 151
Dodano: 05.09.2012
Odsłon: 38867
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Cebulę pokroić w półplastry ,marchew pokroić w plasterki
Zagotowac wodę z octem ,cukrem ,zielem ,liściem dodać cebulę i marchew.
Gotować chwile na małym ogniu.
Ogórki poszatkować ,przełożyć do miski .Zalać zalewą i pozostawić na 12 godzin mieszając od czasu do czasu ,aż puszczą sok .
Na dno słoików dajemy po ząbku czosnku ,gałazkę kopru ,gorczycę. Wkładamy ogórki razem z płynem .
Pasteryzujemy ok 5 min .
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

monika28081986 15 lipca 2016Zgłoś do usunięcia
Czy zalewamy ogórki gorącą zalewą czy zimną??1 Kto głosował? | Odpowiedz

Zazula1 07 września 2012Zgłoś do usunięcia
Tak jak inni robiłam bez czosnku,trzeba wypróbować Twój sposób,ode mnie masz 5 :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

rosse 06 września 2012Zgłoś do usunięcia
Też znam wersję bez czosnkową:)jest pyszna:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kurka_domowa 05 września 2012Zgłoś do usunięcia
Takiej sałatki jeszcze nie robiłam. Przepis fajny, bo prosty - do wykorzystania w przyszłym roku :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 września 2012Zgłoś do usunięcia
Potwierdzam , bardzo smaczna i pasuje do wszystkiego, nawet na wierzch kanapki .Zimą jak dla mnie jest niezastąpiona - robię bardzo podobną0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 05 września 2012Zgłoś do usunięcia
Mniam,moja ulubiona:)1 Kto głosował? | Odpowiedz