Do góry

Sałatki Przepis na:

Makaron ryżowy ze świeżymi warzywami

Makaron ryżowy ze świeżymi warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 407

Dodano:

Odsłon: 240

Niezwykle proste danie i szybkie do wykonania , a przede wszystkim zdrowe :-)

Składniki

  • 200 gram makaronu ryżowego , 3 łyżki oleju ulubionego , łyżka masła roślinnego , 4 pieczarki , 2 papryki świeże, 1 cukinia , 1 p
  • 1 cebulka (najlepiej dymka) 2 ząbki czosnku.Świeży koperek i pietruszka dla smaku i dekoracji.
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Makaron ryżowy ze świeżymi warzywami

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie i odcedzamy.
    Na patelni rozgrzewamy masło z olejem i podsmażamy czosnek wraz z cebulką. Nie smażymy zbyt długo. Wrzucamy makaron i świeże warzywa , chilli i sos sojowy , doprawiamy solą i białym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń