Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-05-2010
Sałatka lekka a jednocześnie sycąca. Można ją jeść cały rok, chociaż najlepiej oczywiście na wiosnę i w lecie gdy warzywa są świeże i tanie
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7990
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 271
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 106
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2167
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 676
Składniki
Sałatę, pomidory i rzodkiewkę umyć i dać do osuszenia
Rozdrobnić czosnek i dodać do jogurtu. Wymieszać i odstawić na ok. 10 min
Sałatę postrzępić, dodać kukurydzę i groszek (odlać z nich wodę i naturalny sos), wkroić rzodkiewkę, cebulę i pomidory i postawić na stole obok sosu czosnkowego
Chleb pokroić na kostki i zrobić grzanki na patelni
Filet z kurczaka pokroić na kostkę i podsmażyć na patelni (na oleju).
Podać na talerz sałatę, podsmażone kostki z mięsa kurczaka, grzanki, polać sosem czosnkowym i posypać orzeszkami
Najlepiej smakuje z winem czerwonym. Smacznego