Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-05-2010
Sałatka lekka a jednocześnie sycąca. Można ją jeść cały rok, chociaż najlepiej oczywiście na wiosnę i w lecie gdy warzywa są świeże i tanie
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 311
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21820
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1771
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 311
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21820
Składniki
Sałatę, pomidory i rzodkiewkę umyć i dać do osuszenia
Rozdrobnić czosnek i dodać do jogurtu. Wymieszać i odstawić na ok. 10 min
Sałatę postrzępić, dodać kukurydzę i groszek (odlać z nich wodę i naturalny sos), wkroić rzodkiewkę, cebulę i pomidory i postawić na stole obok sosu czosnkowego
Chleb pokroić na kostki i zrobić grzanki na patelni
Filet z kurczaka pokroić na kostkę i podsmażyć na patelni (na oleju).
Podać na talerz sałatę, podsmażone kostki z mięsa kurczaka, grzanki, polać sosem czosnkowym i posypać orzeszkami
Najlepiej smakuje z winem czerwonym. Smacznego