Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-05-2010
Sałatka lekka a jednocześnie sycąca. Można ją jeść cały rok, chociaż najlepiej oczywiście na wiosnę i w lecie gdy warzywa są świeże i tanie
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25955
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3346
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1423
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25955
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3346
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1423
Składniki
Sałatę, pomidory i rzodkiewkę umyć i dać do osuszenia
Rozdrobnić czosnek i dodać do jogurtu. Wymieszać i odstawić na ok. 10 min
Sałatę postrzępić, dodać kukurydzę i groszek (odlać z nich wodę i naturalny sos), wkroić rzodkiewkę, cebulę i pomidory i postawić na stole obok sosu czosnkowego
Chleb pokroić na kostki i zrobić grzanki na patelni
Filet z kurczaka pokroić na kostkę i podsmażyć na patelni (na oleju).
Podać na talerz sałatę, podsmażone kostki z mięsa kurczaka, grzanki, polać sosem czosnkowym i posypać orzeszkami
Najlepiej smakuje z winem czerwonym. Smacznego