Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka cesarska z oliwkami

Sałatka cesarska z oliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 93

Dodano:

Odsłon: 13917

Pyszna i pożywna sałatka przyprawiona hiszpańskim akcentem

Składniki

  • czarne hiszpańskie oliwki, 20 szt.
  • ząbek czosnku, 4 szt.
  • sok z cytryny, 3 łyżki
  • filety anchois, 6 szt.
  • musztarda dijon, 2 łyżki
  • sos Worcester, 2 łyżki
  • sałata lodowa, 1 główka
  • parmezan, 100 g
  • sól i pieprz, wg uznania
  • chleb pokrojony w kostkę, 2 szkl.
  • hiszpańska oliwa z oliwek, 3 łyżki
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka cesarska z oliwkami

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 150 stopni C. Rozłóż kawałki chleba na blaszce, skrop po wierzchu oliwą z oliwek. Włóż blachę do piekarnika i piecz chleb aż się zarumieni. Zmiksuj czosnek, sok z cytryny, anchois, musztardę i sos Worcester stopniowo dodając oliwę z oliwek aż do uzyskania gładkiej masy. Umyj i porwij sałatę. Ułóż kawałki sałaty w miseczce i wymieszaj z dressingiem. Posyp połówkami oliwek, grzankami i parmezanem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Espanol2011 17 października 2011 Jeśli ktoś potrafi gotować, tzn., że nie potrafi robić dobrych zdjęć? Dlaczego te dwie pasje mają się wykluczać?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń