Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka piękności z pomarańczy, grejpfruta, kiwi, jabłka i banana jest idealna na drugie śniadanie.
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 33
Składniki
Skórkę pomarańczy i grejpfruta sparzyć wrzątkiem. Owoce obrać ze skórki (biała warstwa powinna zostać całkowicie usunięta), a następnie wyciąć miąższ znajdujący się pomiędzy przezroczystymi błonami i wyłożyć do miseczki.
Kiwi obrać, przekroić wzdłuż na pół, pokroić na kilka mniejszych cząsteczek, po czym wymieszać z cytrusami.
Jabłko obrać, przekroić na połówki, usunąć środek. Pokroić na mniejsze kawałki. Banana obrać, pokroić na talarki, po czym dodać z jabłkiem do reszty owoców. Owoce skropić dwiema łyżkami soku z cytryny i dokładnie wymieszać.
Resztę soku wymieszać z miodem, i polać owoce. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, podawać osobno. RADA: Śmietanę kremówkę można zastąpić śmietaną w dozowniku (obecna już na naszym rynku w różnych smakach), gdyż jest mniej kaloryczna. ;-)