Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiew orientalnej egzotyki, opakowany w ramy kulinarne Morza Śródziemnego...
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 102
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9755
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 48
Dziś do pracy.
Odsłon: 674
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 102
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9755
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5100
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 48
Dziś do pracy.
Odsłon: 674
Składniki
Przygotować sałatę - opłukać, osączyć i włożyć do lodówki na 20 min. Przygotować sos - wsypać do miseczki 2 opakowania sosu, dodać wodę, oliwę i ocet balsamiczny - energicznie wymieszać - odstawić.
Sałatę włożyć do dużej miski i skropić przygotowanym wcześniej sosem. Lekko przemieszać. Układać na sałacie warstwami: pokrojone w ósemki pomidory, zielony ogórek pokrojony w półtalarki, obrany z łyka i pokrojony seler naciowy, pokrojony w piórka fenkuł - a na wierzch - pokrojone w plasterki paluszki surimi. Zalać wszystko sosem. Delikatnie potrząsać miską, aby sos przykleił się do wszystkich składników. Na koniec oprószyć posiekanym szczypiorkiem (ew. czerwoną cebulą pokrojoną w talarki). Odstawić na 10 minut - podawać.
Jeśli ktoś lubi - można osobno podać do sałatki sos typu "tzatziki" lub zwykły czosnkowy na jogurcie.