Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiew orientalnej egzotyki, opakowany w ramy kulinarne Morza Śródziemnego...
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2252
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2910
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 643
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2252
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2910
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 643
Składniki
Przygotować sałatę - opłukać, osączyć i włożyć do lodówki na 20 min. Przygotować sos - wsypać do miseczki 2 opakowania sosu, dodać wodę, oliwę i ocet balsamiczny - energicznie wymieszać - odstawić.
Sałatę włożyć do dużej miski i skropić przygotowanym wcześniej sosem. Lekko przemieszać. Układać na sałacie warstwami: pokrojone w ósemki pomidory, zielony ogórek pokrojony w półtalarki, obrany z łyka i pokrojony seler naciowy, pokrojony w piórka fenkuł - a na wierzch - pokrojone w plasterki paluszki surimi. Zalać wszystko sosem. Delikatnie potrząsać miską, aby sos przykleił się do wszystkich składników. Na koniec oprószyć posiekanym szczypiorkiem (ew. czerwoną cebulą pokrojoną w talarki). Odstawić na 10 minut - podawać.
Jeśli ktoś lubi - można osobno podać do sałatki sos typu "tzatziki" lub zwykły czosnkowy na jogurcie.