Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Powiew orientalnej egzotyki, opakowany w ramy kulinarne Morza Śródziemnego...
Przygotować sałatę - opłukać, osączyć i włożyć do lodówki na 20 min. Przygotować sos - wsypać do miseczki 2 opakowania sosu, dodać wodę, oliwę i ocet balsamiczny - energicznie wymieszać - odstawić.
Sałatę włożyć do dużej miski i skropić przygotowanym wcześniej sosem. Lekko przemieszać. Układać na sałacie warstwami: pokrojone w ósemki pomidory, zielony ogórek pokrojony w półtalarki, obrany z łyka i pokrojony seler naciowy, pokrojony w piórka fenkuł - a na wierzch - pokrojone w plasterki paluszki surimi. Zalać wszystko sosem. Delikatnie potrząsać miską, aby sos przykleił się do wszystkich składników. Na koniec oprószyć posiekanym szczypiorkiem (ew. czerwoną cebulą pokrojoną w talarki). Odstawić na 10 minut - podawać.
Jeśli ktoś lubi - można osobno podać do sałatki sos typu "tzatziki" lub zwykły czosnkowy na jogurcie.
Proste i szybkie do wykonania. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.
Odsłon: 1297
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 156
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 149
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 136
Sałatka z brokułem, szynką i makaronem należy do moich ulubionych. Jest smacz...
Odsłon: 156
Placki z cukinii to ciekawa alternatywa dla klasycznych placów ziemniaczanych...
Odsłon: 149
Uniwersalny biszkopt. Tym razem upiekłam w formie 28 cm x 26 cm. Upieczony w...
Odsłon: 136
Składniki
Przygotować sałatę - opłukać, osączyć i włożyć do lodówki na 20 min. Przygotować sos - wsypać do miseczki 2 opakowania sosu, dodać wodę, oliwę i ocet balsamiczny - energicznie wymieszać - odstawić.
Sałatę włożyć do dużej miski i skropić przygotowanym wcześniej sosem. Lekko przemieszać. Układać na sałacie warstwami: pokrojone w ósemki pomidory, zielony ogórek pokrojony w półtalarki, obrany z łyka i pokrojony seler naciowy, pokrojony w piórka fenkuł - a na wierzch - pokrojone w plasterki paluszki surimi. Zalać wszystko sosem. Delikatnie potrząsać miską, aby sos przykleił się do wszystkich składników. Na koniec oprószyć posiekanym szczypiorkiem (ew. czerwoną cebulą pokrojoną w talarki). Odstawić na 10 minut - podawać.
Jeśli ktoś lubi - można osobno podać do sałatki sos typu "tzatziki" lub zwykły czosnkowy na jogurcie.
Przepisy Sałatki
Sałatki
Surówka obiadowa z ogórkiem
Sałatki
Sałatka ryżowa
Sałatki
Sałatka brokułowa z szynką i makaronem
Sałatki
Grillowane halloumi z sałatką owocową
Surówka obiadowa z ogórkiem
Kapusta i ogórek to chyba dwa najczęściej wybierane warzywa do przyrządzenia...
Odsłon: 118
Sałatka ryżowa
przepisów na sałatki nigdy dość
Odsłon: 122