Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CIEKAWE POŁĄCZENIE SMAKÓW.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12731
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5718
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7195
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4692
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12731
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5718
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7195
Składniki
KREWETKI, JEŻELI MAMY MROŻONE, PRZELEWAMY NA SITKU WRZĄCĄ WODĄ DO ROZMROŻENIA.
W RONDLU ZAGOTOWUJEMY 50-100 ML WODY I GOTUJEMY W NIEJ KREWETKI DO ODPAROWANIA WODY, ALE NIE DŁUŻEJ NIŻ 4-5 MINUT.
AWOKADO PRZEKRAWAMY NA PÓŁ, WYJMUJEMY PESTKI, KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ I POLEWAMY SOKIEM Z CYTRYNY BY NIE ŚCIEMNIAŁY.
SAŁATY, JEŻELI TRZEBA TO RWIEMY PALCAMI NA MNIEJSZE KAWAŁKI.
NA TALERZU UKŁADAMY SAŁATĘ, AWOKADO I POSYPUJEMY JE UGOTOWANYMI KREWETKAMI.
ŚMIETANĘ ŁĄCZYMY Z SOKIEM POMIDOROWYM, POSIEKANYM CZOSNKIEM, DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I TAK POWSTAŁYM SOSEM POLEWAMY SAŁATKĘ.
SMACZNEGO:)