Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z cukinii i szynki parmeńskiej z orzechami i gorgonzolą

Sałatka z cukinii i szynki parmeńskiej z orzechami i gorgonzolą

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 27

Dodano:

Odsłon: 1358

Bardzo smaczna , chrupiąca przekąska, która może również być podana jako przystawka dla każdego gościa na osobnym talerzyku.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukinię kroimy w cieniutkie wstążki
    Orzechy rumienimy na suchej patelni, odkładamy na bok
    Na tej samej patelni przyrumieniamy szynkę, wykładamy ją na talerz
    Ponownie na tej samej patelni krótko przyrumieniamy partiami cukinię, wykładamy na talerz z szynką układając fantazyjnie
    Z musztardy i oliwy ucieramy sos winegret, powinien mieć konsystencję majonezu. Nie dodajemy soli ani cukru ponieważ szynka i jest wystarczająco słona a ser słono-słodki
    Układamy sos punktowo na sałatce
    Dekorujemy gorgonzolą i orzechami
    Smacznego...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń