Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanym burakiem i kozim serkiem
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10197
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1933
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 741
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10197
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2826
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1933
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 741
Składniki
Umytą sałatę łączymy z burakami pokrojonymi na cienkie plastry (ja zrobiłam to szybko za zwykłej tarce). Filetujemy pomarańczę, kroimy ser (ja pokroiłam w trójkąty). Dodajemy do reszty. Robimy sos mieszając: 2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę octu jabłkowego i 3 łyżeczki oliwy z oliwek. Taki sos najłatwiej zrobić w słoiczku – składniki ładnie się nam połączą. Prażymy (ale nie spalamy) ziarna słonecznika i mieszamy ze wszystkimi składnikami i sosem,