Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanym burakiem i kozim serkiem
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17713
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15448
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6327
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17713
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1807
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15448
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6327
Składniki
Umytą sałatę łączymy z burakami pokrojonymi na cienkie plastry (ja zrobiłam to szybko za zwykłej tarce). Filetujemy pomarańczę, kroimy ser (ja pokroiłam w trójkąty). Dodajemy do reszty. Robimy sos mieszając: 2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę octu jabłkowego i 3 łyżeczki oliwy z oliwek. Taki sos najłatwiej zrobić w słoiczku – składniki ładnie się nam połączą. Prażymy (ale nie spalamy) ziarna słonecznika i mieszamy ze wszystkimi składnikami i sosem,