Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z gotowanym burakiem i kozim serkiem
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8041
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 363
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3572
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8041
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 363
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3572
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 639
Składniki
Umytą sałatę łączymy z burakami pokrojonymi na cienkie plastry (ja zrobiłam to szybko za zwykłej tarce). Filetujemy pomarańczę, kroimy ser (ja pokroiłam w trójkąty). Dodajemy do reszty. Robimy sos mieszając: 2 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę octu jabłkowego i 3 łyżeczki oliwy z oliwek. Taki sos najłatwiej zrobić w słoiczku – składniki ładnie się nam połączą. Prażymy (ale nie spalamy) ziarna słonecznika i mieszamy ze wszystkimi składnikami i sosem,