Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca i szybka sałatka z pora.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 207
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 87
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 207
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 87
Składniki
Zaczynamy od dokładnego umycia pora. Potem kroimy go w kostkę (białą część). Pokrojonego wrzucamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 2 lub 3 minuty. Na końcu hartujmy zimną wodą, żeby nie stracił koloru. Dzięki temu por jest mniej ostry. Trzemy jabłko i ser, dodajemy kukurydzę. Wszystko łączymy z majonezem i jogurtem. Dosmaczamy i jemy.