Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką sałatkę przygotowuję na święta oraz bez okazji. Bardzo smaczna! Szczypiorek bardzo fajnie podkreśla delikatny smak składników.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25064
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 161
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1322
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25064
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 161
Składniki
Tortellini ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ser i szynkę pokroiłam w kostkę. Paprykę pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do szynki i sera. Szczypiorek drobno pokroiłam a kukurydzę odcedziłam z zalewy. Dodałam wszystko do miski ze składnikami na sałatkę.
Zrobiłam sos z majonezu, śmietany, czosnku przeciśniętego przez praskę. Przyprawiłam go do smaku solą i pieprzem. Do sałatki dodałam ugotowane i ostudzone tortellini oraz sos. Delikatnie wymieszałam, żeby nie uszkodzić makaronu. Odstawiłam sałatkę do lodówki na 2 godziny by przeszła smakiem. Makaron pęcznieje od sosu i najlepiej podać ją niedługo po jej zrobieniu.