Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką sałatkę przygotowuję na święta oraz bez okazji. Bardzo smaczna! Szczypiorek bardzo fajnie podkreśla delikatny smak składników.
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 19
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3308
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1315
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1884
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 622
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 19
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3308
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1315
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1884
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 622
Składniki
Tortellini ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ser i szynkę pokroiłam w kostkę. Paprykę pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do szynki i sera. Szczypiorek drobno pokroiłam a kukurydzę odcedziłam z zalewy. Dodałam wszystko do miski ze składnikami na sałatkę.
Zrobiłam sos z majonezu, śmietany, czosnku przeciśniętego przez praskę. Przyprawiłam go do smaku solą i pieprzem. Do sałatki dodałam ugotowane i ostudzone tortellini oraz sos. Delikatnie wymieszałam, żeby nie uszkodzić makaronu. Odstawiłam sałatkę do lodówki na 2 godziny by przeszła smakiem. Makaron pęcznieje od sosu i najlepiej podać ją niedługo po jej zrobieniu.