Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką sałatkę przygotowuję na święta oraz bez okazji. Bardzo smaczna! Szczypiorek bardzo fajnie podkreśla delikatny smak składników.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7551
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2573
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7551
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2573
Składniki
Tortellini ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ser i szynkę pokroiłam w kostkę. Paprykę pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do szynki i sera. Szczypiorek drobno pokroiłam a kukurydzę odcedziłam z zalewy. Dodałam wszystko do miski ze składnikami na sałatkę.
Zrobiłam sos z majonezu, śmietany, czosnku przeciśniętego przez praskę. Przyprawiłam go do smaku solą i pieprzem. Do sałatki dodałam ugotowane i ostudzone tortellini oraz sos. Delikatnie wymieszałam, żeby nie uszkodzić makaronu. Odstawiłam sałatkę do lodówki na 2 godziny by przeszła smakiem. Makaron pęcznieje od sosu i najlepiej podać ją niedługo po jej zrobieniu.