Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką sałatkę przygotowuję na święta oraz bez okazji. Bardzo smaczna! Szczypiorek bardzo fajnie podkreśla delikatny smak składników.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414252
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2266
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414252
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2266
Składniki
Tortellini ugotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ser i szynkę pokroiłam w kostkę. Paprykę pokroiłam w drobną kostkę i dodałam do szynki i sera. Szczypiorek drobno pokroiłam a kukurydzę odcedziłam z zalewy. Dodałam wszystko do miski ze składnikami na sałatkę.
Zrobiłam sos z majonezu, śmietany, czosnku przeciśniętego przez praskę. Przyprawiłam go do smaku solą i pieprzem. Do sałatki dodałam ugotowane i ostudzone tortellini oraz sos. Delikatnie wymieszałam, żeby nie uszkodzić makaronu. Odstawiłam sałatkę do lodówki na 2 godziny by przeszła smakiem. Makaron pęcznieje od sosu i najlepiej podać ją niedługo po jej zrobieniu.