Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako przekąska podawana na krakersach, małych kromkach chleba białego bądź razowego chleba lub jako samodzielne danie :)
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 811
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1667
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6194
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8972
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 811
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1667
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6194
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8972
Składniki
Fasolę i groszek odsączamy i dokładnie płuczemy. Kukurydzę odsączamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda i kroimy i kostkę. Cebulę kroimy wg gustu w małą bądź średnią kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tuńczyka, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy. Wstawiamy na pół godzinki do lodówki, aby smaki się przegryzły. Sałatkę podajemy w salaterce po przystrojeniu wierzchu (opcjonalnie ;)) warzywkami i np. tartym żółtym serem lub też jako przekąskę na przyjęciu ;) na krakersach, kromkach chleba razowego bądź białego pokrojonych w trójkąty.