Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako przekąska podawana na krakersach, małych kromkach chleba białego bądź razowego chleba lub jako samodzielne danie :)
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 304
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 139
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1474
Bardzo smaczny i prosty do zrobienia domowy pasztet świąteczny z kilku rodzaj...
Odsłon: 304
Orzechowe ciasteczka z trzech składników, gotowe w pół godziny. Prościej się...
Odsłon: 139
Makowiec na kruchym cieście z kratką to pyszne i tradycyjnie ciasto idealne n...
Odsłon: 1474
Składniki
Fasolę i groszek odsączamy i dokładnie płuczemy. Kukurydzę odsączamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda i kroimy i kostkę. Cebulę kroimy wg gustu w małą bądź średnią kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tuńczyka, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy. Wstawiamy na pół godzinki do lodówki, aby smaki się przegryzły. Sałatkę podajemy w salaterce po przystrojeniu wierzchu (opcjonalnie ;)) warzywkami i np. tartym żółtym serem lub też jako przekąskę na przyjęciu ;) na krakersach, kromkach chleba razowego bądź białego pokrojonych w trójkąty.