Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako przekąska podawana na krakersach, małych kromkach chleba białego bądź razowego chleba lub jako samodzielne danie :)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 364
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1350
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25319
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 364
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1350
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25319
Składniki
Fasolę i groszek odsączamy i dokładnie płuczemy. Kukurydzę odsączamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda i kroimy i kostkę. Cebulę kroimy wg gustu w małą bądź średnią kostkę. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy tuńczyka, dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i jeszcze raz mieszamy. Wstawiamy na pół godzinki do lodówki, aby smaki się przegryzły. Sałatkę podajemy w salaterce po przystrojeniu wierzchu (opcjonalnie ;)) warzywkami i np. tartym żółtym serem lub też jako przekąskę na przyjęciu ;) na krakersach, kromkach chleba razowego bądź białego pokrojonych w trójkąty.