Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 495

Dodano:

Odsłon: 774

Smaczny dodatek do obiadu

Składniki

  • Kapusta pekińska
  • Ogórek zielony
  • Pomidor
  • Szczypiorek
  • Rzodkiewka
  • Marchew
  • Ocet
  • Cukier
  • Sól
  • Olej roślinny
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską pokroić,posolić i odstawić aż puści sok. Następnie odcisnąć i przełożyć do miski.

  2. Szczypiorek posiekać. Marchew zetrzeć na grubej tarce.Resztę warzyw pokroić i wszystko dodać do kapusty,wymieszać.

  3. Doprawić do smaku solą i cukrem. Dodać odrobinę octu i wszystko wymieszać z olejem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń