Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka z marchewki i jabłka z imbirem

Surówka z marchewki i jabłka z imbirem

Autor:

Przepisów i artykułów: 198 Ocena: 5916

Dodano:

Odsłon: 2043

Najprostsza do wykonania i najsmaczniejsza surówka. Za sprawą imbiru marchewka i jabłko smakują jeszcze lepiej. Imbir wydobył i bardziej podkreślił cały smak i aromat zarówno marchewki, jak i jabłka.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z marchewki i jabłka z imbirem

Przygotowanie

  1. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

  2. Jabłko umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce o grubych oczkach, aby nie było ciemne skropić je odrobiną soku z cytryny, a w pozostałym soku rozpuścić miód.

  3. Imbir oskrobać łyżeczką ze skórki i zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach.

  4. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku solą, odstawić na około 5 minut, aby surówka puściła sok i smaki się połączyły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń