Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu, smaczna i efektowna sałatka idealna na wielkanocny stół.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34125
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1308
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34125
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1308
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Składniki
Szynkę kroimy w średnią kostkę. Jajka obieramy, pięć kroimy w drobną kostkę, a dwa zostawiamy do dekoracji. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut. Selera, kukurydzę i ananasa odsączamy z zalewy. Ananasa kroimy w średnią kostkę. Rodzynki odsączamy i mieszamy z pozostałymi składnikami sałatki. Tak przygotowaną sałatkę formujemy w kształt jajka i dekorujemy utartym żółtkiem i białkiem oraz dowolnymi dodatkami.