Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11767
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Sałatę lodową porwać na kawałki, ułożyć na półmisku, brokuł pokroić na małe kawałki, ugotować ostudzić i dać na sałatę. Następnie pomidorki koktajlowe pokroić na pół i porozkładać. Jajka ugotowane na twardo pokroić w ćwiartki również porozkładać. Wszystko polać sosem czosnkowym, posypać startym na grubych oczkach serem żółtym a na wierch dać usmażony boczek.
Sos: Wymieszać majonez ze śmietaną, wcisnąć do tego czosnek i wymieszać.
Boczek kroimy w cienkie plasterki i smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu często obracając by boczek się nie przypalił a zrobił się chrupki.