Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna sałatka łatwa w wykonaniu.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326455
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5507
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326455
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12087
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16860
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5507
Składniki
Sałatę lodową porwać na kawałki, ułożyć na półmisku, brokuł pokroić na małe kawałki, ugotować ostudzić i dać na sałatę. Następnie pomidorki koktajlowe pokroić na pół i porozkładać. Jajka ugotowane na twardo pokroić w ćwiartki również porozkładać. Wszystko polać sosem czosnkowym, posypać startym na grubych oczkach serem żółtym a na wierch dać usmażony boczek.
Sos: Wymieszać majonez ze śmietaną, wcisnąć do tego czosnek i wymieszać.
Boczek kroimy w cienkie plasterki i smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu często obracając by boczek się nie przypalił a zrobił się chrupki.