Do góry

Śniadania Przepis na:

Kawa po koreańsku Dalgona.

Kawa po koreańsku Dalgona.

Autor:

Przepisów i artykułów: 555 Ocena: 11146

Dodano:

Odsłon: 907

Hit grup kulinarnych gdzie nie spojrzę, tam widzę pięknie podaną kawę po koreańsku, nie jestem kawoszem,nigdy nie nauczyłam się pić kawy, ale ta kawa mnie skusiła i przygotowałam swoją wersje deserową na kawie ince, a kawosze oczywiście robią na swojej ulubionej kawie rozpuszczalnej. Nie potrzeba ekspresu, wystarczy zwykły mikser, ma urok ta kawa. Dla mnie rewelacja, fantastyczna, jak z najlepszej kawiarni, pyszna puszysta,karmelowa pianka…

Składniki

  • 2 szklanki
  • 4 łyżki kawy inki lub kawy rozpuszczalnej
  • 4 łyżki cukru trzcinowego lub kryształu
  • 4 łyżki ciepłej wody
  • 2 szkl. mleka u mnie ciepłe, ale w oryginale podaje się zimne
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kawa po koreańsku Dalgona.

Przygotowanie

  1. Do miski wsypać kawę, cukier, wlać ciepłą wodę i ubijać na najwyższych obrotach miksera do rozpuszczenia się cukru, i uzyskania puszystej pianki.
    Do szklanek przelać ciepłe mleko, i na wierzch nałożyć piankę kawową, można to zrobić łyżką, lub użyć rękawa cukierniczego.
    Wierz można posypać tartą gorzką czekoladą.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń