Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem wersja na słodko.
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88464
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11741
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1867
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88464
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11741
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1867
Składniki
Mąkę, roztrzepane jajka mieszamy z mlekiem i pozostałymi składnikami, na końcu dodajemy- masło. Warto dostawić ciasto na ok 15 minut. Smażymy na suchej patelni bez tłuszczu.
Ważne, żeby piec placuszki na średnim ogniu. Wtedy mają szansę ładnie wyrosnąć. Podpiekamy z obydwu stron.