Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem wersja na słodko.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1088
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5645
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18102
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1088
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5645
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8751
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18102
Składniki
Mąkę, roztrzepane jajka mieszamy z mlekiem i pozostałymi składnikami, na końcu dodajemy- masło. Warto dostawić ciasto na ok 15 minut. Smażymy na suchej patelni bez tłuszczu.
Ważne, żeby piec placuszki na średnim ogniu. Wtedy mają szansę ładnie wyrosnąć. Podpiekamy z obydwu stron.