Do góry

Śniadania Przepis na:

Placuszki twarogowo bananowe z nutą lawendy

Placuszki twarogowo bananowe z nutą lawendy

Autor:

Przepisów i artykułów: 75 Ocena: 726

Dodano:

Odsłon: 45

Proste i pyszne placuszki śniadaniowe. Zapewniają dawkę pozytywnej energii, wartości odżywczych i smaku. Są delikatne, puszyste i niebywale smaczne:). Znikają z talerza niemal natychmiast:)

Składniki

  • Twaróg
  • pół szklanki mąki kokosowej
  • Pół szklanki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 2 dojrzałe banany
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Łyżka miodu
  • Łyżeczka pasty waniliowej
  • Łyżka syropu z lawendy
  • Jogurt naturalny
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Placuszki twarogowo bananowe z nutą lawendy

Przygotowanie

  1. Do miski włóż twaróg, mąkę, proszek do pieczenia, banana i miód oraz syrop z lawendy.

    Banana rozgnieć widelcem. Dodaj jogurt i wszystko wymieszaj.

  2. Mieszaj do uzyskania jednolitej masy. Nie przejmuj się grudkami bananów, czy twarogu. Posyp całość cynamonem i wlej do ciasta dwie łyżki oleju.

  3. Na rozgrzanej patelni układamy placuszki i smażymy do zarumienienia.

  4. Placuszki serwujemy z odrobiną syropu z lawendy i jogurtem z miodem.

    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń