Do góry

Newsy

Przepisy znanych kucharzy w wykonaniu naszych użytkowników

Wszyscy lubimy testować przepisy znanych i rozpoznawalnych kucharzy. Czy dzięki temu gotujemy lepiej? Nie wiadomo. Pewnym jest, że dzięki nim w naszej kuchni nigdy nie zagości nuda.

Nasi użytkownicy już od bardzo dawna nie tylko wymyślają własne przepisy, ale także testują receptury znanych kucharzy i restauratorów. Magda Gessler, Maciej Kuroń czy też Ewa Wachowicz to dla wielu osób kulinarne autorytety, których daniom naprawdę niewiele brakuje do ideału. Myślicie, że potraficie gotować lepiej? Przekonajmy się!

 

1. Pierogi z mięsem według Macieja Kuronia

Pierogi z mięsem według Macieja Kuronia

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Trudno wyobrazić sobie polską kuchnię bez Macieja Kuronia. Ten niezwykle charyzmatyczny kucharz miał ogromny wpływ na to, co i w jaki sposób gotujemy. Nic więc dziwnego, że nasi użytkownicy często sięgają po jego receptury.

2. Placki ziemniaczane według Magdy Gessler

Placki ziemniaczane według Magdy Gessler

Fot. Futka na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

W ostatnich latach to Magda Gessler w najwyższym stopniu kreuje kulinarne gusta naszych rodaków. Kontrowersyjna restauratorka ma ogromną rzeszę fanów i wiele wskazuje na to, iż w tej grupie znajduje się również wielu użytkowników Smakera.

3. Kurczak ciacciatore Jamiego Oliviera

Kurczak ciacciatore Jamiego Oliviera

Fot. Fiolinea na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Charyzmatyczny kucharz z Wielkiej Brytanii podbił serca kucharzy na całym świecie. Proponowane przez niego dania są proste, smaczne, szybkie i zdrowe. Czyżby ideał?

4. Hiszpańskie klopsiki Gordona Ramsaya

Hiszpańskie klopsiki Gordona Ramsaya

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Kucharze na całym świecie drżą na dźwięk nazwiska "Ramsay". Powszechnie wiadomo, że jest on niezwykle wymagający. Warto jednak wiedzieć, iż ma on także drugą twarz - przyjaznego nauczyciela, zarażającego wszystkich pasją kulinarną.

5. Grillowane pomidory z przepisu Jamiego Olivera

Grillowane pomidory z przepisu Jamiego Olivera

Fot. Docherro na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Jeśli chcecie przygotować prostą przekąskę, która zachwyci waszych gości, możecie niemal w ciemno sięgać po przepisy Jamiego Olivera. Zawsze się sprawdzają.

6. Wuzetka Ewy Wachowicz

Wuzetka Ewy Wachowicz

Fot. NaTalerzuAgnes na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Jeśli chcecie przygotować naprawdę smaczne ciasta, sięgnijcie po przepisy Ewy Wachowicz. Znajdziecie wśród nich zarówno tradycyjne wypieki, jak i te nieco bardziej nowoczesne.

7. Kotlety z karpia według Karola Okrasy

Kotlety z karpia według Karola Okrasy

Fot. Obserwator na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

W jaki sposób umiejętnie połączyć kulinarną klasykę z nowoczesnością? Odpowiedź na to pytanie z pewnością zna Karol Okrasa, który już od wielu lat prezentuje nam kuchnię polską w odświeżonym wydaniu.

8. Kotlet schabowy z przepisu Magdy Gessler

Kotlet schabowy z przepisu Magdy Gessler

Fot. Agnieszkacrow na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

O schabowych w wykonaniu Magdy Gessler krążą legendy. Ponoć to najsmaczniejsze i najdelikatniejsze kotlety, jakie tylko można przygotować. Chcecie się przekonać? Wypróbujcie ten przepis.

9. Lody kawowe z przepisu Nigelli Lawson

Lody kawowe z przepisu Nigelli Lawson

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Nigella Lawson to ulubienica kucharzy-amatorów z całego świata. Szukacie prostych przepisów, które poprawią wam humor? Śmiało korzystajcie z receptur Nigelli.

10. Tabbouleh Pascala Brodnickiego

Tabbouleh Pascala Brodnickiego

Fot. Patrycjusz na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Pascal Brodnicki pokazał Polakom, że kuchnie innych krajów są interesujące, smaczne i łatwe w przygotowaniu. Nic więc dziwnego, że sięgamy po nie już od wielu lat.

11. Ciasto piramida z przepisu Ewy Wachowicz

Ciasto piramida z przepisu Ewy Wachowicz

Fot. Izabela87 na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Oto ciekawy przykład na to, w jaki sposób można zinterpretować przepis znanego kucharza, dostosowując go do własnych potrzeb. W tym wypadku za inspirację posłużyło ciasto Ewy Wachowicz.

12. Karmelizowane przegrzebki według Roberta Makłowicza

Karmelizowane przegrzebki według Roberta Makłowicza

Fot. Obserwator na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Macie ochotę wybrać się na kulinarną przygodę wraz z Robertem Makłowiczem? Wypróbujcie ten przepis, a z pewnością nie pożałujecie.

13. Placek z cukinią Ewy Wachowicz

Placek z cukinią Ewy Wachowicz

Fot. Aniolywkuchni na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Sądzicie, że testując przepisy Ewy Wachowicz, możecie zapomnieć o zgrabnej sylwetce? Nic bardziej mylnego! Wśród proponowanych przez nią wypieków, znajdziecie mnóstwo pomysłów na zdrowe ciasta. Jeden z nich postanowiła przetestować nasza użytkowniczka.

14. Hamburgery z przepisu Magdy Gessler

Hamburgery z przepisu Magdy Gessler

Fot. Izaa_a na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Magda Gessler zna się nie tylko na tradycyjnej, polskiej kuchni. Doskonale wie również, jak powinno się przygotowywać specjały z innych zakątków świata - na przykład typowo amerykańskie hamburgery.

15. Pieczony kurczak według Karola Okrasy

Pieczony kurczak według Karola Okrasy

Fot. Wiech_K na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Czy danie z kurczaka musi być nudne i pozbawione polotu? Karol Okrasa udowadnia, że nawet z tak popularnego kawałka mięsa, można przygotować danie, które zaskoczy waszych bliskich.

16. Fasolka po bretońsku według Magdy Gessler

Fasolka po bretońsku według Magdy Gessler

Fot. Wiech_K na Smaker.pl / Aby zobaczyć przepis, kliknij w zdjęcie lub tutaj.

Mogłoby się wydawać, że przepis na fasolkę po bretońsku niczym was nie zaskoczy? Faktycznie, to prosta potrawa, którą wielu z nas przygotowuje bez większego zastanowienia. Tymczasem, wykorzystując porady Magdy Gessler, można zamienić ją w naprawdę wyjątkowe danie.

Zobacz, jak łatwo możesz zarabiać ze Smakerem. Kliknij!

Zarabiaj na swoich przepisach!

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń