Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 122
Dodano: 17.11.2020
Odsłon: 2242
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Umyte buraki gotujemy bez obierania w osolonej wodzie ok. półtorej godz.
W garnku na dużej łyżce masła podsmażamy cebulkę pokrojona obojętnie jak . Następnie wlewamy 1 litr wody i ew. warzywa.
Do wywaru dodajemy starte na tarce ugotowane buraki , jabłko i przyprawy. Zagotowujemy na ok. 3 minuty,nie dłużej dodajac ocet lub sok z cytryny.
.
Pozostawiamy do naciągnięcia na ok.półtorej godziny. Dodajemy majeranek.
Przecedzamy przez sito.Doprawiamy do smaku.
Ja do mojego barszczu dodałem szklankę zakwasu z buraków,ale nie jest to konieczne.
Nie będę Państwa oszukiwał,ale pielmieni kopiłem gotowe, bo sa sprawdzone. :-)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Blog_Mydlo_i_Powidlo 01 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Super pomysł lecz pielmieni nigdy nie jadłam. Muszę spróbować:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 18 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Super :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 17 listopada 2020Zgłoś do usunięcia
Bardzo smakowity barszcz :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz