Do góry

Zupy Przepis na:

Barszcz czerwony z pielmieni.

Barszcz czerwony z pielmieni.

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 122

Dodano:

Odsłon: 2242

To tradycyjny barszcz czerwony , w moim wykonaniu z dodatkiem zakwasu z buraków (ale nie jest to konieczne) Bez żadnych sztucznych dodatków i naprawdę sprawdzony

Składniki

  • 1 Kg.burakow, 1 jablko, 1 cebula, lyzka masla, przyprawy:3 ziarenka pieprzu, 2 liscie laurowe, 2 ziarenka ziela angielskiego, l
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Barszcz czerwony z pielmieni.

Przygotowanie

  1. Umyte buraki gotujemy bez obierania w osolonej wodzie ok. półtorej godz.
    W garnku na dużej łyżce masła podsmażamy cebulkę pokrojona obojętnie jak . Następnie wlewamy 1 litr wody i ew. warzywa.
    Do wywaru dodajemy starte na tarce ugotowane buraki , jabłko i przyprawy. Zagotowujemy na ok. 3 minuty,nie dłużej dodajac ocet lub sok z cytryny.
    .

  2. Pozostawiamy do naciągnięcia na ok.półtorej godziny. Dodajemy majeranek.
    Przecedzamy przez sito.Doprawiamy do smaku.
    Ja do mojego barszczu dodałem szklankę zakwasu z buraków,ale nie jest to konieczne.
    Nie będę Państwa oszukiwał,ale pielmieni kopiłem gotowe, bo sa sprawdzone. :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń