Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa z burakami

Zupa jarzynowa z burakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9961

Dodano:

Odsłon: 2362

Zupa jarzynowa z burakami

Składniki

  • 1,5 l wody
  • 300 ml zakwasu z buraków
  • 3 ziemniaki
  • 2 buraki
  • 1 marchewka
  • 1 korzeń pietruszki
  • pół małego selera
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta cukru
  • jogurt naturalny
  • sól
  • pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki wkładamy do folii aluminiowej i pieczemy godzinę w 180 stopniach. Marchewkę, pietruszkę i seler kroimy w średnią kostkę, zalewamy wodą, gotujemy 5 minut. Po tym czasie wrzucamy do nich, pokrojone w taką samą kostkę, ziemniaki, gotujemy 5 minut. Upieczone buraki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do zupy. Dokładamy resztę składników (poza jogurtem), gotujemy 10 minut. Zupę wlewamy na talerz, dolewamy do niej łyżeczkę jogurtu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 20 stycznia 2017 Buraczki! <3 Ja już chcę! Świetna zupka! :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 19 stycznia 2017 OŁ! No to walnęłaś mnie o glebę ;) Od kilku dni objadajem buraczki w każdej postaci. Ostatnio musiałem popełnić ćwikła :P Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 19 stycznia 2017 uwielbiam buraki ,ta zupka do zrobienia w najbliższym czasie..pycha...:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń