Plebiscyt - przepisy, które zawsze się udają

Emocje na talerzach! Wiosenny Restaurant Week już od 21 do 30 kwietnia!

Wiosenna edycja Festiwalu Najlepszych Restauracji dedykowana jest doznaniom i emocjom towarzyszącym wspólnemu spędzaniu czasu przy stole. Ponad 350 Restauracji w ponad 25 miastach zapraszają Gości na trzydaniowe, wyjątkowe doświadczenie w festiwalowej cenie 39 zł. To wszystko już w ostatnim tygodniu kwietnia – w całej Polsce!

W ostatnich latach Polacy pokochali restauracje. Popularność jedzenia poza domem wciąż rośnie. Coraz częściej wychodzimy wspólnie coś przekąsić, coraz wyżej cenimy dobry produkt, coraz więcej potrafimy wydać na dania z karty - mówi Paweł Światczyński, pomysłodawca Festiwalu Restaurant Week. Przyciąga nas jakość i kreatywność kuchni, wystrój oraz atmosfera. Lubimy spędzać czas przy wspólnym stole. Wizyta w restauracji to już nie tylko posiłek, to emocjonalne doświadczenie, które rozbudza nasze zmysły. Szefowie kuchni i restauratorzy świadomie te emocje projektują, a goście coraz bardziej potrafią to docenić - dodaje Światczyński.

Emocje na talerzach

Nadchodząca, wiosenna edycja Festiwalu jest dedykowana restauracyjnym emocjom. Według badań żółte produkty uwalniają znaczne ilości hormonów szczęścia, ponieważ jasne kolory kojarzymy z radością. Czerwień na talerzach - utożsamiana z pikanterią - budzi żywioły. Dania wywołują w nas skojarzenia - leniwe pierogi mają smak dzieciństwa, pizza przywołuje skojarzenie włoskich wakacji. Jemy w nagrodę. Podjadamy w stresie. To naturalny element naszej codzienności.

Festiwal, który łączy ludzi przy stole

Aby wywołać odpowiednie emocje na talerzach i podarować Gościom zmysłowe doświadczenie, Szefowie Kuchni w całej Polsce przygotują specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser - w festiwalowej cenie 39 zł. Tę prostą formułę pokochali Polacy, którzy tłumnie ruszyli do restauracji w ostatnich latach.

Kwietniowa edycja Festiwalu znów zapowiada się rekordowo. Weźmie w niej udział ponad 350 najlepszych Restauracji polskich miast (w tym po raz pierwszy ze Słupska i Rzeszowa). Frekwencja może przekroczyć nawet 100 000 Gości. W ramach Festiwalu odbędzie się także szereg wydarzeń dedykowanych kulturze stołu, smakom, aromatom, emocjom oraz towarzyskości, która sprawia że wspólnie cieszymy się restauracyjnym doświadczeniem. Możemy się spodziewać m.in. kulinarnych warsztatów, wykładów czy degustacji. Wszystkie szczegóły dostępne będą na początku kwietnia na stronie internetowej Festiwalu.

Od 13 marca pojawią się wcześniejsze rezerwacje, które otwierają możliwości wyboru wymarzonego stolika. Te najpopularniejsze znikają zazwyczaj w ciągu zaledwie kilku godzin! Warto założyć Konto Gościa, które gwarantuje pierwszeństwo wyboru miejsc, udział w konkursach i dostęp do wszelkich aktualności.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

Przepis dnia

Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Desery Tort - kiedy znów zakwitną białe bzy

Kiedy znów zakwitną białe bzy, Z brylantowej rosy, z wonnej mgły… Tak niegdy...

Odsłon: 5513

>60 min
12
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Sałatki Sałatka '' Chrzanowe nasturcje "

Lekka, zdrowa i mocno chrzanowa sałatka. Sezon na nasturcje czas zacząć :)

Odsłon: 175

15 min
10
60 min
5
Desery Domowe drożdżówki babci Pelci

Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...

Odsłon: 1649

>60 min
9

Polecane artykuły

Informacje Lody rzemieślnicze – historia i najciekawsze przepisy na domowe lody!

Lody rzemieślnicze to jedna z najsmaczniejszych letnich przekąsek, uwielbiana zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Do jej przygotowania potrzebuj...

0
Informacje Czerwone ziemniaki - co można z nich zrobić?

Czerwone ziemniaki nie cieszą się zbyt dużą popularnością w polskiej kuchni. Czy mimo to warto je spożywać? Jakie są ich wartości odżywcze, czym si...

0
Wideo Tosty z imbirowymi pomidorami i chipsami z szalotki

Przepyszna alternatywa dla kanapek z pomidorem. Wypróbuj chrupiące tosty podawane z pomidorami na ciepło, dodatkiem czosnku, imbiru i kolendry. Tak...

0
Wideo Kotlety z kaszy jaglanej

Jak zrobić kotlety z kaszy jaglanej? Przepis jest niezwykle prosty, oprócz kaszy będziesz potrzebować zaledwie kilku składników, między innymi mar...

0