Emocje na talerzach! Wiosenny Restaurant Week już od 21 do 30 kwietnia!

Wiosenna edycja Festiwalu Najlepszych Restauracji dedykowana jest doznaniom i emocjom towarzyszącym wspólnemu spędzaniu czasu przy stole. Ponad 350 Restauracji w ponad 25 miastach zapraszają Gości na trzydaniowe, wyjątkowe doświadczenie w festiwalowej cenie 39 zł. To wszystko już w ostatnim tygodniu kwietnia – w całej Polsce!

W ostatnich latach Polacy pokochali restauracje. Popularność jedzenia poza domem wciąż rośnie. Coraz częściej wychodzimy wspólnie coś przekąsić, coraz wyżej cenimy dobry produkt, coraz więcej potrafimy wydać na dania z karty - mówi Paweł Światczyński, pomysłodawca Festiwalu Restaurant Week. Przyciąga nas jakość i kreatywność kuchni, wystrój oraz atmosfera. Lubimy spędzać czas przy wspólnym stole. Wizyta w restauracji to już nie tylko posiłek, to emocjonalne doświadczenie, które rozbudza nasze zmysły. Szefowie kuchni i restauratorzy świadomie te emocje projektują, a goście coraz bardziej potrafią to docenić - dodaje Światczyński.

Emocje na talerzach

Nadchodząca, wiosenna edycja Festiwalu jest dedykowana restauracyjnym emocjom. Według badań żółte produkty uwalniają znaczne ilości hormonów szczęścia, ponieważ jasne kolory kojarzymy z radością. Czerwień na talerzach - utożsamiana z pikanterią - budzi żywioły. Dania wywołują w nas skojarzenia - leniwe pierogi mają smak dzieciństwa, pizza przywołuje skojarzenie włoskich wakacji. Jemy w nagrodę. Podjadamy w stresie. To naturalny element naszej codzienności.

Festiwal, który łączy ludzi przy stole

Aby wywołać odpowiednie emocje na talerzach i podarować Gościom zmysłowe doświadczenie, Szefowie Kuchni w całej Polsce przygotują specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser - w festiwalowej cenie 39 zł. Tę prostą formułę pokochali Polacy, którzy tłumnie ruszyli do restauracji w ostatnich latach.

Kwietniowa edycja Festiwalu znów zapowiada się rekordowo. Weźmie w niej udział ponad 350 najlepszych Restauracji polskich miast (w tym po raz pierwszy ze Słupska i Rzeszowa). Frekwencja może przekroczyć nawet 100 000 Gości. W ramach Festiwalu odbędzie się także szereg wydarzeń dedykowanych kulturze stołu, smakom, aromatom, emocjom oraz towarzyskości, która sprawia że wspólnie cieszymy się restauracyjnym doświadczeniem. Możemy się spodziewać m.in. kulinarnych warsztatów, wykładów czy degustacji. Wszystkie szczegóły dostępne będą na początku kwietnia na stronie internetowej Festiwalu.

Od 13 marca pojawią się wcześniejsze rezerwacje, które otwierają możliwości wyboru wymarzonego stolika. Te najpopularniejsze znikają zazwyczaj w ciągu zaledwie kilku godzin! Warto założyć Konto Gościa, które gwarantuje pierwszeństwo wyboru miejsc, udział w konkursach i dostęp do wszelkich aktualności.

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
5
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Przekąski Szybki tost

Jak spieszę się a chcę zjeść coś dobrego przed wyjściem to mam swojego pewnia...

Odsłon: 48

15 min
1
Konkurs
Przepis bierze udzial w konkursie
Sałatki Sałatka z selerem konserwowym idealna do dań z grilla

Sezon grillowy w pełni, więc zachęcam do spróbowania szybkiej sałatki z seler...

Odsłon: 400

15 min
3
Zupy botwinka z jajkiem w koszulce

Mimo, że co roku robię botwinkę w słoikach, żeby cieszyć się jej smakiem jesi...

Odsłon: 119

30 min
5

Polecane artykuły

Ewa gotuje 453. odcinek programu Ewa Gotuje

W sobotę 21 maja Ewa Wachowicz podzieliła się z widzami przepisem na wyśmienity chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami, który w prosty sposób mo...

0
Ewa gotuje Wiosenne smaki w kuchni Ewy Wachowicz

Koniec maja to idealny moment na sięgnięcie do lekkich wiosennych potraw. W 453. odcinku programu „Ewa gotuje”, Ewa Wachowicz zdradziła przepisy na...

0
Informacje Dlaczego warto mieć miód w kuchni?

20 maja obchodzimy Światowy Dzień Pszczół. Pszczoły to pożyteczne owady, które dają bogactwa, z których korzystasz na co dzień. Najbardziej popular...

0
Informacje Trzy sposoby gotowania bobu. Sprawdź, jak robić to dobrze

Pyszne warzywo, którego nie może zabraknąć latem w naszej kuchni. Jak ugotować ziarna bobu, aby w pełni cieszyć się ich smakiem? Sprawdźcie!

0