Do góry

Newsy

Kotlety mielone z majonezem

Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy.

Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków.

Kotlety mielone na INTERIA.TV.

 

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego
  • 1 duża cebula
  • kawałek pora
  • 1 jajko
  • 1 bułka
  • mleko do namoczenia bułki
  • 1 łyżeczka majonezu

 

Sposób przygotowania:
Bułkę zalej odrobiną mleka i poczekaj aż pieczywo całkowicie wchłonie płyn. W tym czasie na patelni zeszklij pokrojoną w drobną kostkę cebulę, a następnie pora. Smaż warzywa aż zmiękną, następnie dodaj je do bułki. Następnie do namoczonej bułki z cebulą i potem, dołóż mięso, jajko i majonez. Całość przypraw solą, pieprzem i wędzoną papryką. Masę dokładnie wymieszaj, by stała się jednolita i odpowiednio napowietrzona. Następnie wydziel porcję (taką, jaka mieści się w dłoni) i formuj kotlety. Smaż na dobrze rozgrzanym oleju. Kotlety będą wyjątkowo soczyste i aromatyczne. Smacznego!

 

Konkurs: Zainspiruj się naszym serialem i wygraj sprzęt marki Ambition. Kliknij!

Zobacz także inne przepisy z naszego serialu. Kliknij >>

Pobierz bezpłaty ebook z najciekawszymi, świątecznymi przepisami

Pobierz e-booka


Pobierz e-booka

Pobierz e-booka

Pobierz e-booka

Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka.

 

 

 

 

Polecane przepisy

Zobacz więcej

Komentarze do artykułu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń