Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam sprawdzony przepis na farsz do uszek przekazywany z pokolenia na pokolenie. Dodaję tylko grzyby i cebulę.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4137
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416335
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4137
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416335
Składniki
Grzyby opłukaj , zalej wodą i zostaw najlepiej na całą noc. Następnego dnia ugotuj . Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej podsmaż cebulę na złoty kolor dopraw solą i pieprzem. Pod koniec podłej odrobinę wody żeby odparowała. Grzyby i cebulę zmiel w maszynce. Na patelni rozgrzej około 80 g masła i dodaj zmielone grzyby wraz z cebulą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem chwilę podsmaż.
Farsz jest gotowy. Gotowy farsz możemy użyć zaraz po przygotowaniu, lub zamrozić i wykorzystać w innym terminie. Smacznego.