Do góry

Przekąski Przepis na:

Brukselka z chili i miodem

Przepis dnia 2016-10-19
Brukselka z chili i miodem

Autor:

Przepisów i artykułów: 461 Ocena: 9228

Dodano:

Odsłon: 9036

Brukselka z chili i miodem

Składniki

  • 0,5 kg brukselki
  • 1 mała chili
  • 4 gałązki natki pietruszki
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • 1 płaska łyżka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Brukselkę myjemy, oczyszczamy, kroimy na pół i gotujemy do miękkości. Jeżeli chcecie zachować jej kolor, zaraz po ugotowaniu wrzućcie ją do miski z zimną wodą i lodem. Z oliwy, miodu, soku z cytryny, rozdrobnionego czosnku, soli i pokrojonego w cienkie plasterki chili robimy sos. Brukselkę dokładnie odcedzamy, polewamy sosem, dorzucamy poszatkowaną natkę. Posypujemy ziarnami siemienia lnianego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 18 października 2016 I znów muszę przyznać się do plagiatu. Już zapisane! Kocham brukselkę. Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 17 października 2016 Kradnę! Uwielbiam, ubóstwiam brukselkę <3 Cudo <3

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 17 października 2016 Boska jest! Połączenie pyszne, aromatyczne i zdrowe - mniam <3

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń