Do góry

Dodatki Przepis na:

Czerwona kapusta z ryżem

Czerwona kapusta z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9466

Dodano:

Odsłon: 2360

Czerwona kapusta z ryżem

Składniki

  • 1/3 główki małej czerwonej kapusty
  • 3/4 szklanki surowego białego ryżu
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę obieramy z brzydkich liści, szatkujemy. Na patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek, smażymy minutę. Po tym czasie wrzucamy kapustę i wszystko smażymy (pod przykryciem) do miękkości kapusty, od czasu do czasu mieszamy. Ryż gotujemy al dente (u mnie to trwało około 5 minut). Kapustę mieszamy z ryżem, dodajemy sok z cytryny, natkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń