Do góry

Dania główne Przepis na:

Drobiowe Kotleciki Szu Szu.

Drobiowe Kotleciki Szu Szu.

Autor:

Przepisów i artykułów: 225 Ocena: 2512

Dodano:

Odsłon: 6891

Smaczniutkie kotleciki,na które trafiłam u Kulinarnej Wioli ,kotleciki godne polecenia,marynata robi swoje.

Składniki

  • 600 g pierś z kurczaka
  • Marynata:
  • 3 żółtka
  • 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 2,3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli z lekką górką
  • pieprz do smaku
  • 1/4 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1/4 łyżeczki ostrej papryki
  • Dodatkowo:
  • olej do smażenia
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka,umyć,osuszyć i pokroić na mniejsze skośne kawałki.

  2. Przygotować marynatę,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę do miseczki,dodać żółtka,śmietanę i olej,dodać przyprawy wymieszać,na koniec dodać mąkę i dokładnie wymieszać trzepaczką rózgową tak,żeby nie było grudek.
    Gotową marynatę przelać do pojemnika z przykrywką,wrzucić plastry mięsa i dobrze wymieszać,żeby każdy kawałek mięsa był w marynacie,

  3. następnie zamykamy pojemnik i wkładamy do lodówki na godz.lub dłużej,u mnie stał 3 godz.
    Smażyć kotleciki na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu,do zarumienienia,

  4. podawać z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (17)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń