Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z jajek.

Kotlety z jajek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 2258

Pyszne kotleciki z jajek przysmak dla dzieci i dorosłych.

Składniki

  • jajka, 8
  • cebula, 1
  • Bułka tarta, 8 łyżek
  • masło, 1 łyżka
  • zielenina, 2 łyżki
  • tarta bułka, 8 łyżek
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprze
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka umyć pod bieżącą wodą,jedno odłożyć,a pozostałe7włożyć do garnka z wrzącą wodąi gotować ok.7min. Następnie wyjąć i ostudzić w zimnej wodzie i obrać ze skorupy.Posiekać nożem przełożyć do miski.

  2. Cebule obrać,posiekać.Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć posiekaną cebulę.Do miski z pokrojonymi jajkami dodać podsmażoną cebulę,posiekaną zieleninę oraz 5łyżek bułki tartej. Do masy wbić surowe jajko i wszystko razem wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.Z przygotowanej masy jajecznej wilgotnymi dłońmi uformować niewielkie kotleciki. Potem optoczyć je w pozostałej bulce tartej. Rozgrzać na patelni olej i smażyć na złoto z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń