Do góry

Desery Przepis na:

Muffiny Marchewkowe z Kremem z Serka Almette.

Muffiny Marchewkowe z Kremem z Serka Almette.

Autor:

Przepisów i artykułów: 290 Ocena: 3713

Dodano:

Odsłon: 177

Dawno już nie piekłam ciasta marchewkowego,które jest mega smaczne,dziś w formie muffin i to nie byle jakich,bo z kremem ;-)

Składniki

  • 15 szt.
  • Ciasto:
  • 2 szkl.mąki pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki sody
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • 4 jajka L
  • 1 szkl.cukru
  • 2\3 szkl.oleju
  • 2 szkl.marchewki startej na małych oczkach tarki
  • Krem:
  • 125 g miękkiego masła
  • 4-5 łyżek cukru pudru do smaku
  • 300 g serka Almette (śmietankowy,jogurtowy)
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki muszą być w temp.pokojowej.
    Mąkę z sodą i cynamonem przesiać przez sitko do miski.
    Jajka ubić z cukrem na jasną i puszystą masę,na najwyższych obrotach miksera,następnie cały czas miksując wsypywać mąkę oraz wlewać olej na przemian aż do wykończenia składników i uzyskania jednolitej masy.
    Startą marchew odcisnąć mocno z soku

  2. i wrzucić do miski z ciastem,delikatnie wymieszać łyżką,

  3. nakładać do papilotek,do 3\4 wysokości.
    Pieczemy w temp.180 C przez 25-30 min.do suchego patyczka.
    Gdy muffiny całkowicie wystygną,możemy zabrać się za krem,masło i serek powinny być w temp.pokojowej,miękkie masło ubijamy na puch z cukrem pudrem,następnie dodajemy partiami serek i miksujemy do połączenia.
    Gotowy krem dobrze jest wrzucić na pół godz.do lodówki,żeby lekko ściągnął.
    Dekorujemy ulubioną tylką cukierniczą i wcinamy tak aż nam się uszy trzęsą ;-)
    Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń