Do góry

Przekąski Przepis na:

Mule -proste i szybkie do zrobienia

Mule -proste i szybkie do zrobienia

Autor:

Przepisów i artykułów: 284 Ocena: 6575

Dodano:

Odsłon: 519

PROSTE DO ZROBIENIA I PYSZNE. JADŁAM JE JUŻ NIE RAZ ALE ROBIŁAM PO RAZ PIERWSZY LUBICIE OWOCE MORZA? JAK TAK TO PODZIELĘ SIĘ Z WAMI SWOIM PRZEPISEM-MUSICIE SPRÓBOWAĆ KONIECZNIE

Składniki

  • MULE
  • 1 CEBULA
  • 2 ZĄBKI CZOSNKU
  • ĆWIARTKA MASŁA
  • SOK Z PÓŁ CYTRYNY
  • SÓL PIEPRZ
  • 3/4 SZKL.BIAŁEGO WINA
  • NATKA PIETRUSZKI
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. NA MASEŁKU W GARNKU PODDUSZAMY CEBULĘ POKROJONĄ W KOSTKĘ I WYCIŚNIĘTY CZOSNEK,JAK SIĘ TROCHĘ ZESZKLI TO WRZUCAMY OPŁUKANE MULE,PODLEWAMY WINEM I SOKIEM Z CYTRYNY,DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM,I DUSIMY TAK OK 15 MIN,AŻ WINO ODPARUJE,POSYPUJEMY NATKĄ PIETRUSZKI,NAJLEPIEJ PODAWAĆ Z PIECZYWEM CZOSNKOWYM
    (JAK SIĘ JAKAŚ MUSZLA NIE OTWORZY -TO WYRZUCAMY-NIE JEMY)
    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń