Do góry

Przekąski Przepis na:

Piersi kurze po ministersku.

Piersi kurze po ministersku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 227

Dodano:

Odsłon: 1854

Elegancka i smaczna.Nie wiem niestety,dlaczego po ministersku.Zdjęcie dodam później.

Składniki

  • kurze piersi 4 sztuki
  • puszka zielonego groszku
  • papryka konserwowa 4 połówki
  • plastry szynki 4 sztuki
  • jajka na twardo 4 sztuki
  • kiszone lub konserwowe ogórki 4 małe
  • liście sałaty 4
  • majonez mały słoik
  • sól,pieprz,ew.przyprawa do kurczaka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi delikatnie rozbić ,posypać przyprawami i usmażyć na oleju.Podlać wodą i poddusić.Muszą być mięciutkie.Wystudzić.

  2. Szynkę pokroić w małe paseczki,paprykę również,dołożyć groszek i majonez i przyprawić do smaku.

  3. Na talerzach rozłożyć liście sałaty, na to piersi.

  4. Na piersi wyłożyć sałatkę, a na sałatkę połówki jajek i ogórek.

  5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń