Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidorki koktajlowe pieczone z fetą

Pomidorki koktajlowe pieczone z fetą

Autor: Kardamonovy

Przepisów i artykułów: 390 Ocena: 6345

Dodano: 24.06.2016

Odsłon: 4526

Pomidorki koktajlowe pieczone z fetą

Składniki

  • 15 pomidorków koktajlowych
  • 200 g fety
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego (opcjonalnie)
  • 2 łyżki oliwy
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zacznę od tego, że wszystkie składniki możecie sobie pokroić jak Wam się tylko podoba. Ja pomidorki zostawiłam w całości, fetę połamałam, cebulę pokroiłam w ósemki, ząbki czosnku zostawiłam w całości (razem ze skórką). Wszystkie składniki wrzucamy do naczynia żaroodpornego, polewamy oliwą, octem, doprawiamy solą, pieprzem i oregano, dokładnie mieszamy. Pieczemy około 15 minut w 220 stopniach.
    Przepis zaczerpnięty z bloga rngkitchen.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń