Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z jajkami przepiórczymi i pesto

Przepis dnia 2016-03-27
Sałatka z jajkami przepiórczymi i pesto

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 8919

Dodano:

Odsłon: 16148

Sałatka z jajkami przepiórczymi i pesto

Składniki

  • 10 jajek przepiórczych
  • 2 garści roszponki
  • 1 garść kiełków rzodkiewki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka pesto z rukoli
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie


  1. Jajka przepiórcze wkładamy do gotującej wody i gotujemy 3 minuty, obieramy i kroimy na pół. Roszponkę myjemy i wrzucamy do miski, dodajemy do niej pokrojoną w piórka cebulę i kiełki. Pesto łączymy z sokiem z cytryny, mieszamy z zieleniną. Wszystko doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 23 marca 2016 Aaaa! Wpadam do Ciebie na takie przepyszne zestawienie :) Przepiórcze jajeczka i pesto z rukoli - mniamusie! <3 :D Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń