Do góry

Zupy Przepis na:

ZUPA KALAFIOROWA

ZUPA KALAFIOROWA

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3380

Dodano:

Odsłon: 28060

pyszna, zdrowa, witaminowa

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. miesko dokłądnie płuczemy, wkładamy do garnka z wodą i gotujemy aż wyjdą tzw męty. Zbieramy męty z zupy i dodajemy ziemniaki pokrojone w kostke, marchew starta na grubej tarce, pietruszke starta na grubej tarce, seler, por i kalafiora. Wszystko gotujemy do miękkości warzyw. Przyprawiamy zupę solą i pieprzem. Można dodać odrobinę przyprawy do zup w płynie. Na koniec do zupy dodajemy śmietane i koperek.

  2. smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 02 sierpnia 2010 uwielbiam lekkie zupki a kalafiorowa latem jest najlepsza lub jarzynowa pycha....

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 01 sierpnia 2010 Robię taką samą zupkę z dużą ilością koperku i koniecznie z dodatkiem maggi. Pycha.

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń