Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wolowy z kasza.

Gulasz wolowy z kasza.

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 100

Dodano:

Odsłon: 278

Tradycyjny gulasz wołowy z kasza jęczmienną i kiszonymi ogórkami.

Składniki

  • Mieso wolowe ok.50 Dkg. Kasza jeczmienna 60 Gram
  • papryka ostra pol lyzeczki.1 cebula,lyzka koncentratu pomidorowego, majeranek,sol i pieprz do smaku.
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Gulasz wolowy z kasza.

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w gruba kostkę i podsmażamy na łyżce gorącego oleju, dodajemy cebule pokrojona w kostkę, smażymy i dodajemy paprykę wędzoną. Zalewamy ok 1/2 litra bulionem (dowolnym) i dusimy do miękkości ok.godziny. Jeśli ktoś lubi dodajemy 3 ząbki czosnku.

  2. Jeśli wołowina będzie miękka, dodajemy łyżkę konc.pomidorowego. Chwile gotujemy az sos zrobi sie gesty.
    Serwujemy z dodatkiem ugotowanej kaszy i ogórkiem kiszonym. Dodatki zresztą dowolne, co kto lubi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń