Do góry

Dodatki Przepis na:

Domowy cukier waniliowy

Domowy cukier waniliowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9842

Dodano:

Odsłon: 2418

Domowy cukier waniliowy

Składniki

  • szklanka drobnego cukru do wypieków
  • duża laska wanilii
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cukier wsypujemy do miski. Wanilię kroimy wzdłuż i wyskrobujemy ziarenka, które dodajemy do cukru. Resztę wanilii kroimy na mniejsze kawałki i też wrzucamy do miski. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotowy cukier (razem z kawałkami wanilii) przesypujemy do słoiczka i szczelnie zamykamy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

drNowak 04 kwietnia Najlepszy domowy bez chemii. Ja po prostu laskę wanilii wkładam do wysokiego słoiczka (np. po oliwkach) i zasypuję cukrem kryształem. A potem tylko wystarczy trochę cierpliwości i już jest. Staram się mieć w 2 słoiczkach by nigdy nie brakowało. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olcia2222 23 grudnia 2016 Spróbujcie zmielić ten cukier razem z kawałkami laski wanilii w młynku do kawy, dobry młynek powinien pociągnąć, cukier będzie bardziej wydajny - 1 łyżeczka odpowiada 2 łyżeczkom kupnego :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 21 grudnia 2016 Ja zrobiłam kiedyś taki cukier i okazało się,
że cukier /to był puder/ zbrylił się, wszystko
zamokło i musiałam wyrzucić. Co zrobiłam żle.
Pozdrawiam:)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń