Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do lasagne, tiagiatelle i spagetti...do czego tylko zapragniesz...
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 57
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 114
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10342
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
Jezeli ktos lubi wieloskladnikowe sosy to polecam dodac kielbase, boczek, pieczarki, marchew, pietruszke lub seler, albo ktorykolwiek z tych skladnikow.Mozna podlewac czerwonym winem. Na patelni rozgrzewamy oliwe i przez 10 - 15 minut smazymy mieso i przekladamy do rondla, smazymy cebule i ewntualne inne skladniki, dodajemy do miesa i zalewamy bulionem z pomidorami. Stawiamy na niewielkim ogniu na conajmniej 2 godziny. Dopiero po takim czasie skladniki stana sie niemalze jednolita masa, dodajemy ziola i czosnek. Dusimy jeszcze 5 minut.