Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe orzeźwienie na letnie upały
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Cytryny porządnie umyć pod ciepłą, bieżącą wodą. Można także sparzyć wrzątkiem, Pokroić na małe kawałki wraz ze skórkami. Do blendera wkładać niewielkie porcje i miksować z niewielką ilościa wody na jednolitą masę. Nie powinna być zbyt gęsta. Zmiksowany miąższ z wodą wrzucić do jednego garnka. Na drugim położyć sito o małych oczkach i nakładać na nie masę cytrynową. Każdą porcję wyciskać tak długo aż zostanie prawie sucha masa, którą wyrzucamy. Do wyciśniętego soku dolewamy wody i dosypujemy cukru. Napój powinien mieć konsystencję nektaru i słodki smak. Smacznego