Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe orzeźwienie na letnie upały
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 599
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2640
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1887
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1197
Świąteczne smaki.
Odsłon: 162
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1742
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 599
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 2640
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1887
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 1197
Świąteczne smaki.
Odsłon: 162
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 1742
Składniki
Cytryny porządnie umyć pod ciepłą, bieżącą wodą. Można także sparzyć wrzątkiem, Pokroić na małe kawałki wraz ze skórkami. Do blendera wkładać niewielkie porcje i miksować z niewielką ilościa wody na jednolitą masę. Nie powinna być zbyt gęsta. Zmiksowany miąższ z wodą wrzucić do jednego garnka. Na drugim położyć sito o małych oczkach i nakładać na nie masę cytrynową. Każdą porcję wyciskać tak długo aż zostanie prawie sucha masa, którą wyrzucamy. Do wyciśniętego soku dolewamy wody i dosypujemy cukru. Napój powinien mieć konsystencję nektaru i słodki smak. Smacznego