Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe orzeźwienie na letnie upały
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30925
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4484
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30925
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4484
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
Cytryny porządnie umyć pod ciepłą, bieżącą wodą. Można także sparzyć wrzątkiem, Pokroić na małe kawałki wraz ze skórkami. Do blendera wkładać niewielkie porcje i miksować z niewielką ilościa wody na jednolitą masę. Nie powinna być zbyt gęsta. Zmiksowany miąższ z wodą wrzucić do jednego garnka. Na drugim położyć sito o małych oczkach i nakładać na nie masę cytrynową. Każdą porcję wyciskać tak długo aż zostanie prawie sucha masa, którą wyrzucamy. Do wyciśniętego soku dolewamy wody i dosypujemy cukru. Napój powinien mieć konsystencję nektaru i słodki smak. Smacznego