Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 903
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2136
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Grzejemy mleko w bojlerze, które następnie przelewamy do wysokiej, przezroczystej szklanki (jeżeli nie posiadamy bojlera podgrzewamy mleko w rondelku, przelewamy do słoiczka, którym energicznie potrząsamy przez jakieś 30-60 sekund). Parzymy espresso, po czym, po ściance, wlewamy je do wcześniej przygotowanego mleka. Posypujemy cynamonem bądź kakao, można do tego użyć specjalnych szablonów - np. serca.