Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 332
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Grzejemy mleko w bojlerze, które następnie przelewamy do wysokiej, przezroczystej szklanki (jeżeli nie posiadamy bojlera podgrzewamy mleko w rondelku, przelewamy do słoiczka, którym energicznie potrząsamy przez jakieś 30-60 sekund). Parzymy espresso, po czym, po ściance, wlewamy je do wcześniej przygotowanego mleka. Posypujemy cynamonem bądź kakao, można do tego użyć specjalnych szablonów - np. serca.