Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11580
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1244
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12166
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2668
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11580
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1244
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12166
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2668
Składniki
Grzejemy mleko w bojlerze, które następnie przelewamy do wysokiej, przezroczystej szklanki (jeżeli nie posiadamy bojlera podgrzewamy mleko w rondelku, przelewamy do słoiczka, którym energicznie potrząsamy przez jakieś 30-60 sekund). Parzymy espresso, po czym, po ściance, wlewamy je do wcześniej przygotowanego mleka. Posypujemy cynamonem bądź kakao, można do tego użyć specjalnych szablonów - np. serca.