Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha i niedrogo a goście nie odróżnią od oryginału
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1128
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9816
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11267
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4938
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1128
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9816
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1457
Składniki
wsypac wiórki kokoswe do dużego słoja (ok 1l) i zalać wódką. Odstawić w ciemne miejsce na 24 godz. Po tym czasie położyć na sitko gazę i przelac do miski odcedzając wiórki kokosowe. Mozna dobrze odcisnąć wiórki aby wyciągnąć całą wódeczkę. Do tego ekstraktu wklać mleko niesłodzone i zmiksować mikserem a na końcu dolewamy mleko słodzone . Wlewamy co jakiś czas próbując bo nie każdy lubi bardzo słodkie. Ja czasem wlewam tylko 1/2 puszki słodzonego mleka żeby nie było za słodkie. Po zmiksowaniu przelewamy do butelek, powinny wyjśc dwie półlitrowe butelki pysznego malibu.