Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha i niedrogo a goście nie odróżnią od oryginału
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15264
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15264
Składniki
wsypac wiórki kokoswe do dużego słoja (ok 1l) i zalać wódką. Odstawić w ciemne miejsce na 24 godz. Po tym czasie położyć na sitko gazę i przelac do miski odcedzając wiórki kokosowe. Mozna dobrze odcisnąć wiórki aby wyciągnąć całą wódeczkę. Do tego ekstraktu wklać mleko niesłodzone i zmiksować mikserem a na końcu dolewamy mleko słodzone . Wlewamy co jakiś czas próbując bo nie każdy lubi bardzo słodkie. Ja czasem wlewam tylko 1/2 puszki słodzonego mleka żeby nie było za słodkie. Po zmiksowaniu przelewamy do butelek, powinny wyjśc dwie półlitrowe butelki pysznego malibu.