Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha i niedrogo a goście nie odróżnią od oryginału
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3792
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 657
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3792
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 657
Składniki
wsypac wiórki kokoswe do dużego słoja (ok 1l) i zalać wódką. Odstawić w ciemne miejsce na 24 godz. Po tym czasie położyć na sitko gazę i przelac do miski odcedzając wiórki kokosowe. Mozna dobrze odcisnąć wiórki aby wyciągnąć całą wódeczkę. Do tego ekstraktu wklać mleko niesłodzone i zmiksować mikserem a na końcu dolewamy mleko słodzone . Wlewamy co jakiś czas próbując bo nie każdy lubi bardzo słodkie. Ja czasem wlewam tylko 1/2 puszki słodzonego mleka żeby nie było za słodkie. Po zmiksowaniu przelewamy do butelek, powinny wyjśc dwie półlitrowe butelki pysznego malibu.