Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pycha i niedrogo a goście nie odróżnią od oryginału
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1143
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5674
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18201
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1143
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5674
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8766
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18201
Składniki
wsypac wiórki kokoswe do dużego słoja (ok 1l) i zalać wódką. Odstawić w ciemne miejsce na 24 godz. Po tym czasie położyć na sitko gazę i przelac do miski odcedzając wiórki kokosowe. Mozna dobrze odcisnąć wiórki aby wyciągnąć całą wódeczkę. Do tego ekstraktu wklać mleko niesłodzone i zmiksować mikserem a na końcu dolewamy mleko słodzone . Wlewamy co jakiś czas próbując bo nie każdy lubi bardzo słodkie. Ja czasem wlewam tylko 1/2 puszki słodzonego mleka żeby nie było za słodkie. Po zmiksowaniu przelewamy do butelek, powinny wyjśc dwie półlitrowe butelki pysznego malibu.