Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 15
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 7
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 506
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 435
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1036
Piernik długo dojrzewający przełożony konfiturą ze śliwek, w polewie czekolad...
Odsłon: 15
Smażone w głębokim tłuszczu, w smaku trochę przypominają nasze faworki. Popu...
Odsłon: 7
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 506
U mnie obowiązkowo w święta.
Odsłon: 435
Prosty, szybki obiad - ulubiony makaron, pieczarki i pyszny sos na bazie kwaś...
Odsłon: 1036
Składniki
Świeżo zaparzoną herbatę studzimy, mieszamy z lodem i wstawiamy do lodówki. Z cytryny lub pomarańczy wyciskamy sok ( możemy zamrozić sok w zamrażarce w pojemniczkach do kostek lodów - wtedy mieszamy sok pół na pół z wodą ). Ubijamy śmietanę z cukrem. Do wysokich szklanek nalewamy schłodzoną herbatę, wrzucamy po 2-3 kostki zamrożonego soku lub wlewamy sok, nakładamy po 2 kulki lodów i kładziemy na wierzch bitą śmietanę. SMACZNEGO!!!