Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1157
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1157
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Świeżo zaparzoną herbatę studzimy, mieszamy z lodem i wstawiamy do lodówki. Z cytryny lub pomarańczy wyciskamy sok ( możemy zamrozić sok w zamrażarce w pojemniczkach do kostek lodów - wtedy mieszamy sok pół na pół z wodą ). Ubijamy śmietanę z cukrem. Do wysokich szklanek nalewamy schłodzoną herbatę, wrzucamy po 2-3 kostki zamrożonego soku lub wlewamy sok, nakładamy po 2 kulki lodów i kładziemy na wierzch bitą śmietanę. SMACZNEGO!!!