Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 448
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666386
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 762
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5851
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1014
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 448
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666386
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 762
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5851
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1014
Składniki
Świeżo zaparzoną herbatę studzimy, mieszamy z lodem i wstawiamy do lodówki. Z cytryny lub pomarańczy wyciskamy sok ( możemy zamrozić sok w zamrażarce w pojemniczkach do kostek lodów - wtedy mieszamy sok pół na pół z wodą ). Ubijamy śmietanę z cukrem. Do wysokich szklanek nalewamy schłodzoną herbatę, wrzucamy po 2-3 kostki zamrożonego soku lub wlewamy sok, nakładamy po 2 kulki lodów i kładziemy na wierzch bitą śmietanę. SMACZNEGO!!!