Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 342
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 357
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 245
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 130
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 342
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 357
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 245
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 130
Składniki
Świeżo zaparzoną herbatę studzimy, mieszamy z lodem i wstawiamy do lodówki. Z cytryny lub pomarańczy wyciskamy sok ( możemy zamrozić sok w zamrażarce w pojemniczkach do kostek lodów - wtedy mieszamy sok pół na pół z wodą ). Ubijamy śmietanę z cukrem. Do wysokich szklanek nalewamy schłodzoną herbatę, wrzucamy po 2-3 kostki zamrożonego soku lub wlewamy sok, nakładamy po 2 kulki lodów i kładziemy na wierzch bitą śmietanę. SMACZNEGO!!!