Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na 10-12 osób. bez dodatku alkoholu. Czas przygotowywania - 10 min + 1 godzina to czas oczekiwania.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 227
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1137
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 227
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1137
Składniki
W dzbanku zaparzyć herbatę owocową, np. malinową, truskawkową, jaką kto lubi. Następnie pozostawić ją do ostygnięcia.
Owoce umyć, oczyścić i pokroić na kawałki. Przełożyć do dużej miski i zasypać cukrem( 3 łyżki cukru). Następnie należy pozostawić na 30 minut.
Po 30 min. owoce zalać zimną herbat.ą owocową. Bezpośrednio przed podaniem dopełnić wodą mineralną.
Podawać w szklankach z kostkami lodu.