Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z nielicznych PRL-owskich "koktajli", kiedyś lekko drogi do zrobienia, ale nie aż tak, aby nie móc się nim cieszyć od czasu do czasu. Na początku lat 90-tych niemal wymarł, przez najazd whiskey i rumu z colą oraz modnych drinków z Zachodu. Przeżył tylko dzięki temu, iż każdy może go zrobić na poczekaniu, bez względu na to, czy wspomina stare prywatki i zabawy po akademikach czy po prostu chce wypić coś innego niż tylko wóda z colą - sztandarowy imprezowy "koktajl" naszych czasów.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1347
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113592
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34143
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1347
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113592
Składniki
Wlać wódkę do szklanki (jeśli używasz lodu, najpierw wrzuć lód).
Wlać sok cytrynowy.
Zamieszać.
Dodać syrop malinowy (jeśli używasz wody gazowanej to dolej ją po syropie i dopełnij szklankę (top-up), ale nie lej więcej niż 40-60 ml).
Zamieszać
Gotowe!