Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2383
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4508
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1547
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 457
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2383
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4508
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1547
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 457
Składniki
Krewetki odsącz z zalewy, sparz wrzątkiem. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę, selera na plasterki, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory obierz, usuń pestki także pokrój w kostkę. Podgrzej oliwę, wrzuć cebulę i czosnek. Gdy zmiękną, dodaj selera i paprykę, duś przez 5 min, dodaj krewetki, mleko kokosowe oraz przyprawy. Zagotuj, zmniejsz ogień i duś jeszcze przez 10 minut, dopraw sokiem z limonki, solą i pieprzem, Podawaj z ryżem