Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1198
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1198
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Krewetki odsącz z zalewy, sparz wrzątkiem. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę, selera na plasterki, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory obierz, usuń pestki także pokrój w kostkę. Podgrzej oliwę, wrzuć cebulę i czosnek. Gdy zmiękną, dodaj selera i paprykę, duś przez 5 min, dodaj krewetki, mleko kokosowe oraz przyprawy. Zagotuj, zmniejsz ogień i duś jeszcze przez 10 minut, dopraw sokiem z limonki, solą i pieprzem, Podawaj z ryżem