Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 824
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 824
Składniki
Krewetki odsącz z zalewy, sparz wrzątkiem. Paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę, selera na plasterki, czosnek przeciśnij przez praskę. Pomidory obierz, usuń pestki także pokrój w kostkę. Podgrzej oliwę, wrzuć cebulę i czosnek. Gdy zmiękną, dodaj selera i paprykę, duś przez 5 min, dodaj krewetki, mleko kokosowe oraz przyprawy. Zagotuj, zmniejsz ogień i duś jeszcze przez 10 minut, dopraw sokiem z limonki, solą i pieprzem, Podawaj z ryżem