Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cebula nadziewana mięsem mielonym smakuje przede wszystkim dorosłym.
Bułkę i grzyby namoczyć oddzielnie w ciepłej wodzie
Cebule obrać i w zależności od wielkości gotować w osolonej wodzie 20-30 min, po czym odsączyć i pozostawić do ostygnięcia. Odkroić wierzchy, a wnętrza wydrążyć pozostawiając jedynie dwie warstwy łuskowatych liści. Wydrążone łuski oraz wierzchy pokroić w drobną kostkę.
Natkę opłukać i drobno posiekać. Pomidory umyć, usunąć gniazda szypułek, a resztę pokroić w kostkę. Bułkę wycisnąć i rozgnieść, grzyby osączyć na sitku i drobno posiekać. Wodę po moczeniu grzybów zachować.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Mięso wymieszać z natką, bułką, pomidorami, grzybami oraz jajkiem i 1/3 posiekanej cebuli. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Nadzieniem wypełnić cebule.
Cebule ułożyć w formie żaroodpornej. Wodę po grzybach przecedzić przez papierowy filtr i ze śmietanką dodać do rosołu. Tak przygotowany sos nalać do formy i piec 25 min.
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 136
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 9
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 297
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 70
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 1507
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 2721
Pyszna i szybka przekąska z cukinii z dodatkiem pieczarek,szynki i sera ideal...
Odsłon: 136
Wykorzystując sezon na cukinie postanowiłem coś zrobić z tego wdzięcznego war...
Odsłon: 9
Ten chleb, łatwy jest do upieczenia, ale czasochłonny bo taki musi być chleb...
Odsłon: 297
W domu miałem akurat wszystkie składniki do tego dania , więc szybko zabrałem...
Odsłon: 70
Bardzo lubię kaczkę w całości z owocami i poszczególne jej części osobno. Dzi...
Odsłon: 1507
Przedstawiam przepis na pyszne powidła śliwkowe bez mieszania. Te powidła rob...
Odsłon: 2721
Składniki
Bułkę i grzyby namoczyć oddzielnie w ciepłej wodzie
Cebule obrać i w zależności od wielkości gotować w osolonej wodzie 20-30 min, po czym odsączyć i pozostawić do ostygnięcia. Odkroić wierzchy, a wnętrza wydrążyć pozostawiając jedynie dwie warstwy łuskowatych liści. Wydrążone łuski oraz wierzchy pokroić w drobną kostkę.
Natkę opłukać i drobno posiekać. Pomidory umyć, usunąć gniazda szypułek, a resztę pokroić w kostkę. Bułkę wycisnąć i rozgnieść, grzyby osączyć na sitku i drobno posiekać. Wodę po moczeniu grzybów zachować.
Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Mięso wymieszać z natką, bułką, pomidorami, grzybami oraz jajkiem i 1/3 posiekanej cebuli. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Nadzieniem wypełnić cebule.
Cebule ułożyć w formie żaroodpornej. Wodę po grzybach przecedzić przez papierowy filtr i ze śmietanką dodać do rosołu. Tak przygotowany sos nalać do formy i piec 25 min.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Frytki z marchewki, przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przekąski
Chipsy z jarmużu
Przekąski
Mini pizze z cukinii
Przekąski
Chrupiąca kukurydza z frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Frytki z marchewki, przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Pieczone marchewki smak...
Odsłon: 17
Chipsy z jarmużu
Przynajmniej te chipsy są zdrowe.
Odsłon: 50