Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Reanimacja czerstwego chleba do czegoś co można nazwać "niebo w gębie"
Szykujemy sobie prdukty czyli chleb pszenny który jest najlepiej czerstwy, mleko, jajka, cukier, cukier puder, oraz masło
Rozkładamy dwie miseczki obok siebie.
Do pierwszej miseczki wlewamy mleko, które słodzimy. Dla ułatwienia sobie pracy można mleko podgrzać, łatwiej wtedy rozpuszcza się cukier.
W drugiej misce rozkłucamy jajka.
Kroimy chleb na pajdy.
Pokrojony chleb zamaczamy w misce z mlekiem, trzymamy do momentu aż uznamy, że chleb dobrze nasiąkł. Trzeba uważać aby się nie rozwalił.
Potem maczamy w misce z jajkiem.
Roztapiamy masło na patelni, i kładziemy chleb. Smażymy do zarumienienia się, po jednej i drugiej stronie.
Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.
Ja jeszcze, wykorzystuje pozostałe jajko wylewając je na chleb.
Chleb po usmarzeniu jest rozpływający się w ustach, do tego może robić za słodką przekąskę.
Pomysł na pyszne placki z patisona i serka wiejskiego, które mogą stanowić da...
Odsłon: 5753
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 494
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1970
Dziś poleca się zupa ogórkowa niby zwykła a jednak niezwykła ponieważ gotowan...
Odsłon: 494
A może skusze was na inną wersję piersi z kurczaka aby nie były tylko tradycy...
Odsłon: 1970
Składniki
Szykujemy sobie prdukty czyli chleb pszenny który jest najlepiej czerstwy, mleko, jajka, cukier, cukier puder, oraz masło Rozkładamy dwie miseczki obok siebie. Do pierwszej miseczki wlewamy mleko, które słodzimy. Dla ułatwienia sobie pracy można mleko podgrzać, łatwiej wtedy rozpuszcza się cukier. W drugiej misce rozkłucamy jajka. Kroimy chleb na pajdy.
Pokrojony chleb zamaczamy w misce z mlekiem, trzymamy do momentu aż uznamy, że chleb dobrze nasiąkł. Trzeba uważać aby się nie rozwalił. Potem maczamy w misce z jajkiem.
Roztapiamy masło na patelni, i kładziemy chleb. Smażymy do zarumienienia się, po jednej i drugiej stronie. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem. Ja jeszcze, wykorzystuje pozostałe jajko wylewając je na chleb. Chleb po usmarzeniu jest rozpływający się w ustach, do tego może robić za słodką przekąskę.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Ciasto pierogowe z blachy według Ewy Wachowicz
Przekąski
Krążki cukinii w serowej panierce
Przekąski
Szparagi w boczku
Przekąski
Szybki tost
Ciasto pierogowe z blachy według Ewy Wachowicz
Ciekawy sposób na wykorzystanie ciasta, które zostało po lepieniu pierogów....
Odsłon: 77
Krążki cukinii w serowej panierce
Panierowane krążki cukinii wzbogaciłam dodaniem plasterka sera żółtego pod zw...
Odsłon: 88