Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Reanimacja czerstwego chleba do czegoś co można nazwać "niebo w gębie"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Szykujemy sobie prdukty czyli chleb pszenny który jest najlepiej czerstwy, mleko, jajka, cukier, cukier puder, oraz masło Rozkładamy dwie miseczki obok siebie. Do pierwszej miseczki wlewamy mleko, które słodzimy. Dla ułatwienia sobie pracy można mleko podgrzać, łatwiej wtedy rozpuszcza się cukier. W drugiej misce rozkłucamy jajka. Kroimy chleb na pajdy.
Pokrojony chleb zamaczamy w misce z mlekiem, trzymamy do momentu aż uznamy, że chleb dobrze nasiąkł. Trzeba uważać aby się nie rozwalił. Potem maczamy w misce z jajkiem.
Roztapiamy masło na patelni, i kładziemy chleb. Smażymy do zarumienienia się, po jednej i drugiej stronie. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem. Ja jeszcze, wykorzystuje pozostałe jajko wylewając je na chleb. Chleb po usmarzeniu jest rozpływający się w ustach, do tego może robić za słodką przekąskę.