Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Reanimacja czerstwego chleba do czegoś co można nazwać "niebo w gębie"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5636
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 31096
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 80
Składniki
Szykujemy sobie prdukty czyli chleb pszenny który jest najlepiej czerstwy, mleko, jajka, cukier, cukier puder, oraz masło Rozkładamy dwie miseczki obok siebie. Do pierwszej miseczki wlewamy mleko, które słodzimy. Dla ułatwienia sobie pracy można mleko podgrzać, łatwiej wtedy rozpuszcza się cukier. W drugiej misce rozkłucamy jajka. Kroimy chleb na pajdy.
Pokrojony chleb zamaczamy w misce z mlekiem, trzymamy do momentu aż uznamy, że chleb dobrze nasiąkł. Trzeba uważać aby się nie rozwalił. Potem maczamy w misce z jajkiem.
Roztapiamy masło na patelni, i kładziemy chleb. Smażymy do zarumienienia się, po jednej i drugiej stronie. Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem. Ja jeszcze, wykorzystuje pozostałe jajko wylewając je na chleb. Chleb po usmarzeniu jest rozpływający się w ustach, do tego może robić za słodką przekąskę.