Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 325
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 198
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 325
Składniki
Spora garsc szczypioru z dymki lub cebuli,jest bardziej soczysty od zw. szczypiorku,oplukac , posiekac drobno, poslic i utrzec w naczyniu, mozna lyzka zmiazdzyc zeby polaczyl sie z sola.
Powinnam napisac zeby w pierwszej kolejnosci przegotowac litr wody i ostudzic. Dosc chlodna woda zalac zmiazdzony szczypior,wymieszac, dolac ok. 1szkl.smietany kwasnej, wymieszac, dolac octu, wymieszac. Nie podaje ilosci skladnikow poniewaz zawsze robie to na oko, w kazdym razie chlodni powinien byc ostry tzn. doprawiac sola i octemdo uzyskania porzadanego smaku. Zamiast octu mozna dodac inny w/g uznania"dokwasniacz".
Mozna go pic jako napuj, albo podac na kolacje do popijania ziemniaczkow polanych sloninka . smacznego.