Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19238
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19238
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Spora garsc szczypioru z dymki lub cebuli,jest bardziej soczysty od zw. szczypiorku,oplukac , posiekac drobno, poslic i utrzec w naczyniu, mozna lyzka zmiazdzyc zeby polaczyl sie z sola.
Powinnam napisac zeby w pierwszej kolejnosci przegotowac litr wody i ostudzic. Dosc chlodna woda zalac zmiazdzony szczypior,wymieszac, dolac ok. 1szkl.smietany kwasnej, wymieszac, dolac octu, wymieszac. Nie podaje ilosci skladnikow poniewaz zawsze robie to na oko, w kazdym razie chlodni powinien byc ostry tzn. doprawiac sola i octemdo uzyskania porzadanego smaku. Zamiast octu mozna dodac inny w/g uznania"dokwasniacz".
Mozna go pic jako napuj, albo podac na kolacje do popijania ziemniaczkow polanych sloninka . smacznego.